Voetbal4u.com

Eredivisie Dennis Bergkamp schrikt van negativisme bij Ajax

Vijf dagen na het stukgelopen overleg tussen de Ajax-directie en de klankbordgroep rond Johan Cruijff begrijpt Dennis Bergkamp nog steeds niet waarom er zoveel commotie is ontstaan. De voormalig topvoetballer zegt te zijn geschrokken van het negativisme bij de Amsterdamse club.

De afgelopen dagen bleek eens te meer dat beide partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. Algemeen directeur Rik van den Boog stelde dat het kamp-Cruijff Danny Blind weg wilde hebben, Cruijff noemde dat onzin.

Bergkamp is verbaasd over alle commotie. “Het gaat niet om namen”, vertelt de huidig jeugdtrainer in het AD. “Het negatieve wordt belicht. Het is een heel reëel plan dat we voor ogen hebben. Wij hebben de kunde, kennis en ervaring en pleiten voor topmensen in de functies. De besten! Maar dat betekent niet dat de mensen die er nu zitten, niet goed genoeg zouden zijn.”

“Er zijn allemaal indianenverhalen verschenen”, vervolgt Bergkamp. “Alsof we de club gingen overnemen. Onzin. Het is puur een voetbalverhaal. Het is ook geen strijd die we voeren. We willen iets neerzetten. Maar daar is wel vertrouwen voor nodig. Dat is er eigenlijk niet geweest.”

Woensdag is de ledenraad van Ajax bij elkaar om verder te praten over de ontstane situatie. Dan zal moeten blijken of de ledenraad achter de raad van commissarissen staat of de kant van Cruijff kiest. Bergkamp is nog niet met een eventuele uitslag bezig. “Of ik na dit seizoen opstap als onze plannen niet doorgaan? Daar ben ik niet mee bezig, heb er ook nog niet over nagedacht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.