Voetbal4u.com

Eredivisie Flinke oprotpremie voor Ajax-directie

Mocht het vertrek van het bestuur en de raad van commissarissen bij Ajax leiden tot een vertrek van de directie, hoeven Rik van den Boog, Henri van der Aat en Jeroen Slop niet te wanhopen. De vertrekpremier komt uit op 1,4 miljoen euro.

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters krijgt het drietal samen een vertrekpremie van bijna anderhalf miljoen euro, meldt De Telegraaf. De directieleden kunnen een vertrekvergoeding claimen, zo blijkt uit het laatste jaarverslag. Voor Van den Boog en Van der Aat kan dat oplopen tot tweemaal het vaste jaarsalaris.

Van den Boog ontvangt jaarlijks 337.000 euro, Van der Aat 253.000 euro. Slop schrijft op jaarbasis 231.000 euro bij op zijn bankrekening. Mocht het drietal door de nieuwe raad van commissarissen weggestuurd worden, heeft men sowieso recht op het salaris tot 1 juli. “Indien zij voor het einde van het seizoen worden ontslagen, hebben ze volgens het jaarverslag geen recht op een bonus”, zo zegt David Tomic van de VEB.

De directie zat donderdag om de tafel met Wim Jonk, Dennis Bergkamp en hoofd opleiding Jan Olde Riekerink. Er is besloten dat iedereen voorlopig doorgaat met waarmee hij bezig is bij Ajax. Van den Boog wilde niet reageren op een eventuele vertrekpremie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.