Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Bayern, Juventus en ManU in de race om Maarten Stekelenburg’

Maarten Stekelenburg komt dit seizoen vanwege een duimblessure niet meer in actie voor Ajax. Het is goed mogelijk dat de doelman zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers heeft gespeeld. Stekelenburg kan rekenen op interesse van enkele grote Europese clubs en zou zelf wel oren hebben naar een transfer.

De 40-voudig international wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. Stekelenburg zou bij de Engelse topclub de opvolger kunnen worden van landgenoot Edwin van der Sar, die na dit seizoen stopt. Naast United zouden ook Juventus en Bayern München interesse hebben in de doelman van Ajax. Stekelenburg heeft nog een contract tot volgend jaar zomer in Amsterdam.

Ronald Watereus ziet nadelen als Stekelenburg vertrekt naar Manchester United. “Daar zal hij vergeleken worden met Peter Schmeichel en in mindere mate met Van der Sar. Die erfenis is zwaar. Staat hij met een molensteen op zijn nek op doel. Mijn gevoel zegt dat Bayern München het beste bij hem past”, aldus de voormalig Oranje-international in gesprek met NUSport. “Daar hebben ze na Oliver Kahn geen goede keeper meer gehad. Is toch lekkerder beginnen.”

Oud-collega Stanley Menzo denkt dat Stekelenburg het niveau niet aan kan van Juventus. “Juventus is een grote club, waar je niet zomaar nee tegen kunt zeggen. Maar Van der Sar is er een jaar of tien geleden mislukt. Die bleek daar totaal niet te passen”, verklaart Menzo. “Qua stijl is Van der Sar te vergelijken met Stekelenburg. Daarom raad ik hem Juventus af. Manchester United lijkt mij een mooiere en betere club voor hem.”

“In de Serie A moeten de keepers die bal te pas en te onpas over de zijlijn rammen. De meevoetballende kwaliteiten van Maarten komen dan niet goed tot hun recht. Bij Manchester United wel. Ik hoop dat hij daar alsnog heengaat. Die club is qua sfeer en uitstraling veel mooier dan Juve”, besluit voormalig PSV-doelman Van Breukelen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.