Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ron Vlaar kan Feyenoord nu terugbetalen’

Feyenoord-aanvoerder Ron Vlaar staat voor de keuze om of zijn contract bij Feyenoord te verlengen of te verkassen naar een andere club. Wat kan de verdediger het beste doen?

‘Voor Ron zou het goed zijn als hij ergens anders naar toe gaat’, zegt vriend en Valencia-speler Hedwiges Maduro in NUsport. ,,Ik denk dat hij het beste in Duitsland of Engeland past, omdat-ie het van zijn fysiek moet hebben en kopsterk is.’

Oud-Feyenoorder John de Wolf denkt daar anders over. ‘Vlaar is twee keer zwaar geblesseerd geweest en de club heeft hem in die tijd netjes behandeld. Hij kan Feyenoord nu terug betalen door bij te tekenen. Het beste zou een gentlemen’s agreement zijn: Vlaar tekent bij, laat een gelimiteerde transfersom in zijn contract opnemen en vertrek volgend seizoen met een goed gevoel.’

Jonathan de Guzman, ook oud-speler van Feyenoord en nu spelend voor Real Mallorca, vindt dat Vlaar zijn gevoel moet volgen. ‘Dan kan hij heel ver komen. Ik denk dat hij met zijn speltype het beste past in de Bundesliga, want daar krijg je als verdediger veel tijd om op te bouwen.

De 26-jarige Vlaar zei zelf eerder ook dat de Duitse competitie hem wel wat leek. ‘In de Bundesliga komt mijn type spel het beste tot zijn recht. Bovendien spreekt de manier van leven in Duitsland me aan. Die lijkt veel op de Nederlandse. Maar mocht er straks een mooie Engelse club voor me komen, dan zeg ik niet bij voorbaat nee’, zei hij in februari.

Over Feyenoord twijfelt hij toen al hevig. ‘Er zijn nu goede dingen gaande rondom de club, maar hoelang gaat het duren voordat de weg naar de top hier weer wordt gevonden? Ik betwijfel of we volgend jaar al grote stappen kunnen maken. Zo niet, dan wordt het lastig om hier mijn ambities te verwezenlijken.’

Feyenoord trok vorige maand het eerste aanbod voor contractverlenging in voor de aanvoerder. Reden voor dat besluit is dat de verdediger nog niet wilde beslissen over zijn toekomst én Feyenoord niet kan garanderen dat het over een aantal maanden hetzelfde kan bieden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.