Voetbal4u.com

‘Ajax is altijd al mijn club geweest’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Tom Boere werd met de A1 van Ajax kampioen van Nederland. De achttienjarige spits had met twee goals een groot aandeel in de overwinning op PSV A1. Op een druk sportcomplex de Toekomst won Ajax met 4-2. “Fantastisch om op eigen veld kampioen te worden”, vertelt Boere aan SEG. “Allereerst was het natuurlijk een mooi affiche. Mooi om in zo’n wedstrijd te titel te pakken.”

Boere werd in Breda geboren, maar groeide op in het Zeeuwse Terneuzen. “Daar was geen profclub en toen ben ik naar AA Gent in België gegaan”, legt de aanvaller uit. “Ik dacht daar verder niet zo bij na. Het was gewoon mijn club. Ik vond het leuk.” De spits speelde van zijn achtste tot zijn veertiende bij Gent en stapte vervolgens over naar Ajax. “Ik had een goed laatste seizoen gedraaid en kon kiezen uit meerdere clubs. Als Ajax komt, zeg je geen nee. Ajax was altijd al mijn favoriete club. In het begin had ik veel blessures, zo had ik last van mijn rug. Ik was in die periode behoorlijk gegroeid en misschien was het ook een beetje overbelasting.”

Met de titel zet de A1 va Ajax alvast de kroon op een turbulent seizoen. Door een trainerswissel verliep niet alles helemaal volgens plan. Halverwege het seizoen vervingen Fred Grim en Dennis Bergkamp hun voorgangers Frank de Boer en Bob de Klerk. “Misschien is het ook wel eens goed om zoiets mee te maken. Dan krijg je te maken met een andere werkwijze en moet je zorgen constant te blijven. We hebben de trainerswissel meegemaakt, er zijn een paar jongens doorgestoten, er is meegetraind met de selectie. Dat is allemaal goed voor het team. We begonnen het seizoen sterk en daarna verloren we af en toe door nonchalance. Toen we de focus van honderd procent hadden, ging het weer. Dan kunnen we van iedereen winnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *