Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Cruijff staat open voor zetel bij Ajax’

De onderzoekscommissie van Ajax, die is ingesteld om uit de huidige impasse te raken, heeft een goed gesprek gevoerd met Johan Cruijff. Hij lijkt bereid tot de Raad van Commissarissen toe te treden, hoewel daar geen directe uitspraken over zijn gedaan.

Volgens De Telegraaf staat Cruijff open voor een rol in de RvC. In Barcelona hadden  voorzitter Rob Been junior, Arie van Os, Cees van Oevelen en Hennie Heinrichs een goed gesprek met Cruijff. “Maar in het belang van Ajax doe ik nu even geen mededelingen over de inhoud van het gesprek. We hebben hier als commissie een goed gevoel aan overgehouden. Maar eigenlijk ben ik sinds mijn geboorte al positief gestemd.”

Volgens de ochtendkrant lijkt Been te impliceren dat Cruijff bereid is tot de Raad van Commissarissen toe te treden. “Binnenkort krijgen jullie allemaal te horen hoe het nu verder gaat. We nemen de paasrust in acht en tillen de vergadering in elk geval over het weekeinde heen”, aldus Been.

Naar verwachting wordt tijdens de ledenraadsvergadering, waar de onderzoekscommissie de ledenraad bijpraat, direct een benoemingscommissie aangesteld. Die commissie zal kandidaten benaderen voor de vrijgekomen commissarisposten, na het vertrek van onder meer Uri Coronel. Been gaf al eerder aan dat op dat gebied geen problemen komen. “Er zijn al genoeg kandidaten die zich hebben aangemeld en van wie we via de band hebben vernomen dat zij beschikbaar zijn voor een commissarispost bij Ajax.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.