Voetbal4u.com

‘Lodeiro wil speelminuten gaan maken voor Ajax’

Nicolas Lodeiro is volledig hersteld van twee zware voetblessures. Vorige week keerde de Zuid-Amerikaan terug. Tegen het Japanse Shimizu S-Pulse liet hij – weliswaar nog wat onwennig – direct zijn klasse zien.

“Ik was blij en tevreden, maar het kan natuurlijk nog veel beter”, blikt de Ajacied op de clubsite terug op zijn eerste speelminuten van het seizoen. “Het was nog een beetje wennen. Ik ben nog ver verwijderd van mijn topvorm, maar dat heeft ook te maken met het spelen van wedstrijden. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je je voelt en hoe meer je kunt geven.”

“Daarom hoop ik ook op meer speelminuten”, vervolgt Lodeiro, die op het WK een middenvoetsbeentje brak en vervolgens opnieuw een zware voetblessure opliep. Daardoor kwam hij in Amsterdam tot dusver niet verder dan acht wedstrijden, allen als invaller. “Ik heb ontzettend veel zin om te spelen en de fans te laten zien wat ik in huis heb.”

De Uruguyaan hoopt in de slotfase van het seizoen nog een bijdrage te kunnen leveren aan het binnenhalen van de derde ster. “We moeten alles geven om de titel te winnen”, zegt Lodeiro, die met Nacional al eens kampioen werd. “Dat is de grootste vreugde die je als voetballer kunt beleven en meemaken.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *