Voetbal4u.com

Spanje De Guzman handhaaft zich met Mallorca

 

Jonathan de Guzman heeft zich zaterdagavond met zijn ploeg Real Mallorca met de hakken over de sloot gehandhaafd in de Primera Division. De voormalig speler van Feyenoord verloor zelf in eigen huis met 3-4 van Atletico Madrid, maar doordat Deportivo La Coruña met 0-2 onderuit ging tegen Valencia, komt Mallorca ook volgend seizoen uit op het hoogste niveau in Spanje.

Halverwege de tweede helft stond de ploeg van trainer Michael Laudrup al met 0-3 achter door doelpunten van Sergio Agüero (2) en Juanfran. De Guzman deed na ruim een uur spelen iets terug door een penalty te benutten. Tien minuten later zorgde Pierre Wébo nog voor enige spanning door de 2-3 voor zijn rekening te nemen, maar in de slotfase was het opnieuw Agüero die doeltrof namens de bezoekers.

In de laatste minuut bepaalde Wébo op aangeven van De Guzman de eindstand: 3-4.Voorafgaand aan de laatste speelronde in de Spaanse competitie waren liefst zes ploegen nog niet zeker van lijfsbehoud. Uiteindelijk was het Deportiva La Coruña dat aan het kortste eind trok en degradeert met één punt minder dan Real Mallorca. Hercules Alicante en Almeria waren al zeker van degradatie. FC Barcelona werd vorige week kampioen in de Primera Division.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.