Voetbal4u.com

Europa League ‘Nieuwe domper dreigt voor Ajax’

Alsof Ajax al niet genoeg ellende over zich heen heeft gehad, de laatste maanden. Na het gedoe rond Cruijff en de bekerwedstrijd tegen AZ, lijkt Ajax nu ook de topwedstrijd tegen Manchester United in de Europa league kwijt te raken. Overigens zonder dat de Amsterdamse club er zelf iets aan kan doen.

Oorzaak van het mogelijk niet doorgaan van het absolute topduel is de dreigende schorsing die het gehele Zwitserse voetbal boven het hoofd hangt als de Zwitserse voetbalbond (SFV) niet aan de eis van de FIFA voldoet om FC Sion vóór 13 januari zwaarder te te straffen dan de reglementen mogelijk maken.

Zie ook Blatter geeft schootvoetend toe: verbanning Zwiterland een optie

Direct gevolg van de Zwitserse schorsing zal terugtrekken van FC Basel uit de Champions League zijn, waarna de wedstrijd die Basel in de achtste finales tegen Bayern München had moeten spelen door Manchester United zullen worden overgenomen. Voor Ajax blijft dan niets anders over dan een veel minder aantrekkelijke wedstrijdenreeks met het Roemeense Otlul Galati als tegenstander. Otelul eindigde in groep C op de vierde en laatste plaats met 0 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 3-11.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.