Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Afellay eerder terug van vakantie wegens toekomstgesprek met Barca’

Volgens het Spaanse Sport zal Ibrahim Afellay komende maandag een gesprek aangaan met Tito Vilanova. De vakantie van de middenvelder annex linksbuiten van Barcelona op Ibiza zit er officieel nog niet op, maar gemeld wordt dat Afellay op eigen initiatief een week eerder terugkeert naar Catalonië. Er gaan de nodige transfergeruchten rond de PSV’er en hij wil graag van Vilanova horen hoe de trainer het met hem voor heeft.

Afellay maakte anderhalf jaar geleden de overstap van PSV naar Camp Nou, maar brak daar nog niet door. Onder Josep Guardiola kon hij rekenen op redelijk wat invalbeurten en zo nu en dan een basisplaats; de vraag is hoe Vilanova het gebruik van de Nederlander voor zich ziet. Barcelona heeft niet officieel gereageerd op de berichten uit Frankrijk en Italië, dat Lille en Lazio bereid zouden zijn acht of zeven miljoen euro voor Afellay te betalen.

Spaanse media meldden de laatste weken echter dat los Azulgrana niet onwelwillend staan tegenover de verkoop van Afellay, zolang er maar tien miljoen euro voor hem binnenkomt. Het gesprek met zijn trainer moet de Oranje-international duidelijkheid verschaffen over zijn positie binnen het team en de plannen van Vilanova voor komend seizoen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.