Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Johan Cruijff: ‘Geef koning Willem-Alexander meer macht’

Johan Cruijff kan dinsdag niet aanwezig zij bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in Amsterdam. Dit omdat Cruijff bij de huldiging is van zijn zoon Jordi Cruijff voor het behalen van de titel met Maccabbi Tel Aviv. Maar Johan zou Johan niet zijn als hij niet een mening over de aanstaande koning zou hebben.

“Als trotse vader kan ik dus niet verstek laten gaan”, schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Daarom wil ik bij deze mijn waardering uitspreken voor koningin Beatrix en aangeven hoeveel vertrouwen ik in onze nieuwe koning Willem-Alexander heb. Ik sta daarin niet alleen.”

“Uit de hele wereld is er met verbazing en tegelijk respect gereageerd toen de koningin haar terugtreden bekend maakte. Iemand die jarenlang een verschrikkelijk zware baan met honderd procent overgave èn kwaliteit heeft ingevuld.”

“Ik heb de afgelopen 35 jaar regelmatig met de nieuwe koning gesproken. En heb hem zien ontwikkelen tot iemand voor wie ik veel respect heb gekregen. Bovendien wordt hij geweldig gesteund door zijn vrouw.”

“Daarom hoop ik niet dat de politiek de invloed van het koningshuis gaat beperken. Ik hoop zelfs dat de koning juist meer invloed krijgt. Om zo vanuit zijn onafhankelijke positie de politiek terecht te kunnen wijzen als de situatie daarom vraagt. Natuurlijk binnenkamers, zoals koningin Beatrix dat ook jarenlang heeft gedaan. Maar wel zonder een politieke agenda en op basis van veel wijsheid”, aldus Cruijff.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.