Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax, PSV en Feyenoord hebben dringend advies voor KNVB

De KNVB moet wat doen na het debacle van Oranje. Ajax, Feyenoord en PSV zijn het erover eens dat er een grote naam moet komen als technisch directeur. Dit weet de Telegraaf te melden.

“Ik denk zeker wel dat een technisch directeur bij de KNVB een toegevoegde waarde heeft en reken erop dat die er ook gaat komen”, stelt Ajax’ directeur spelersbeleid Marc Overmars. “Voor de bondscoach is het goed als er een grote naam, een sterke man naast staat, die hem uit de wind kan houden. Het belangrijkste is dat hij met hem kan sparren, want elke trainer vindt het prettig als hij in moeilijke situaties naar iemand kan toestappen. Dan is het ook duidelijk door wie hij wordt geëvalueerd. Hoe gaat dat nu? Het is natuurlijk veel sterker als een voetbalman hem beoordeelt.”

Martin van Geel, beleidsbepaler bij Feyenoord, is het met zijn collega eens. Evenals de technische man van PSV, Marcel Brands: “Ruim een jaar geleden hebben we bij de KNVB aangegeven dat het verstandig zou kunnen zijn om een technisch directeur aan te stellen. De huidige ontwikkelingen spelen geen rol bij het overleg tussen de clubs eerder deze week. Het zou ook niet fair zijn om de aanstelling van een sterke technische man er juist nu doorheen te duwen. Het is bij de KNVB al lang en breed bekend dat de voetbalclubs er zo over denken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.