Voetbal4u.com

Eredivisie ‘FC Twente verdwijnt mogelijk uit het betaalde voetbal’

FC Twente verdwijnt mogelijk uit het betaalde voetbal. Directeur Gerard van den Belt liet weten dat in het uiterste geval de club haar proflicentie kan kwijtraken. De Tukkers moeten vrezen voor deze uitkomst na het uitlekken van contracten afgesloten met Doyen Sports.

De KNVB wil op korte termijn in gesprek gaan met de club. Voor Van den Belt is het nog niet duidelijk of de documenten echt zijn, maar mocht dit zo zijn dan heeft de club heel wat uit te leggen. “Er is nog een hoop onduidelijk voor ons, we zijn erg verrast met het opduiken van deze stukken’.

Van den Belt hoopt op het gunstige scenario. Dat de club een geldboete of berisping krijg. “De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook, hoewel ik dat niet verwacht”, zei hij, geciteerd door Voetbal International. “In de historie van het betaalde voetbal zijn alleen licenties ingetrokken bij een faillissement.”

Ook puntaftrek is een mogelijkheid. In dat geval zal het de club ver terugwerpen.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.