Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet dit bedrag aftikken aan Anderlecht’

Ajax nam in 2015 het talent Franco Antonucci voor 500.000 euro over van Anderlecht. Nu verkochten de Amsterdammers hem alweer met een flinke winst door aan het Franse Monaco. Anderlecht heeft nu recht op een extra vergoeding.

Naar verluidt ving Ajax een bedrag van 2,5 miljoen van Monaco voor de aanvallende middenvelder. Volgens de krant La Dernière Heure gaat het om een zeer gering bedrag dat Anderlecht zal ontvangen. De opleidingsvergoeding bedraagt amper 40.000 euro. Dat komt door de nieuwe regel van de FIFA.

Omdat hij tussen zijn twaalfde en vijftiende voor Anderlecht speelde, krijgt RSCA 4 maal 10.000 euro. Bij de vorige regeling zou dat 4 maal 75.000 euro geweest zijn. Daardoor krijgt Anderlecht slechts 40.000 euro in plaats van 300.000 euro voor het jonge toptalent.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.