Voetbal4u.com

Champions League Lobby Ajax bij UEFA voor uitbreiding Champions League naar 48 clubs

Ajax is samen met PSV, Celtic en Anderlecht een lobby gestart om de Champions League uit te breiden naar 48 clubs. De vier zouden namens een grote groep clubs praten.

De clubs werden vorig jaar overvallen toen de UEFA onder druk van de clubs uit de toplanden diezelfde toplanden garanties gaf voor vier plaatsen in de CL, waardoor de kansen voor deelname voor kleinere landen een stuk minder worden.

De grootmachten zouden nu echter doorzetten met hun druk en nu lobbyen voor een verkleining van de Champions League van 32 naar 24 clubs. Daarmee zouden de kleinere landen bijna helemaal buiten de boot vallen. Volgens Voetbal International hoopt onder meer Ajax de UEFA nu te overtuigen van het belang van uitbreiding. De clubs zouden de bond willen bewegen deze optie financieel te laten doorrekenen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.