Voetbal4u.com

Eredivisie Willem van Hanegem getroffen door prostaatkanker

Er is prostaatkanker geconstateerd bij voormalig voetballer en Feyenoord-icoon Willem van Hanegem. Dat maakte hij zelf bekend tegenover het Algemeen Dagblad. De vooruitzichten op een herstel zijn goed. De artsen denken dat hij volledig zal herstellen.

De Kromme vertelt: “Het was schrikken. Ook voor mijn omgeving. Zij schrokken pas echt. Ik sta natuurlijk niet te juichen nu ik 35 keer bestraald moet worden. Maar de dokter heeft gezegd dat de kans bijna honderd procent is dat het goed komt. Dus waarom zou ik dan bij de pakken gaan neer gaan zitten? Maandag starten we met 35 bestralingen. Zeven weken lang op doordeweekse dagen, in het weekend vrij. Dat wordt natuurlijk een hele opgave, al woon ik gelukkig dicht bij het ziekenhuis.”

Van Hanegem gaat verder: “De artsen weten precies waar ze moeten bestralen en ze kunnen dat heel nauwkeurig, waardoor het met de bijwerkingen zal meevallen. Iedere dag meld ik me om 9.00 uur in het ziekenhuis. Maar na een kwartier sta ik steeds weer buiten. Ik blijf dus veel golfen, columns maken voor het AD en wedstrijden kijken voor Ziggo.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.