Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord verkoopt ‘met tegenzin’ Sofyan Amrabat aan Club Brugge

Sofyan Amrabat vertrekt bij Feyenoord. Hij heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend. Een jaar geleden werd de middenvelder nog overgenomen van FC Utrecht. In zijn eerste seizoen bij Feyenoord kwam hij tot 31 wedstrijden over alle competities. Amrabat had in Rotterdam nog een contract tot de zomer van 2021.

In gesprekken met zowel Martin van Geel als Giovanni van Bronckhorst liet de international van Marokko weten dat hij per se weg wilde bij Feyenoord. “Sofyan heeft bij mij maanden lang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort,” zo geeft Van Geel aan. “Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden.”

Van Geel gaat verder: “Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen.”

Feyenoord gaat niet op zoek naar een vervanger voor Amrabat. “Prettig is dat we niet hoeven te reageren. We hebben voldoende middenvelders in de selectie, onder wie een aantal jonge zelfopgeleide spelers. Die jongens willen we de ruimte geven,” aldus de technisch directeur van Feyenoord.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.