Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft twee potentiele absolute wereldtoppers in huis’

Ajax heeft twee spelers in huis die de absolute wereldtop kunnen gaan halen. Johan Derksen denkt dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong spelers kunnen gaan worden van een groot formaat.

“Met De Ligt en De Jong heb je twee potentiële wereldtoppers in huis”, vertelt Derksen in Veronica Inside. Over De Jong: “Het is natuurlijk een speler die veel pingelt en lang aan de bal is. Er zijn een hoop trainers die daar huiverig voor zijn. Als je tien keer gaat kijken, dan heeft hij honderd keer balverlies gehad en dan kun je allerlei kruisjes zetten. Het is toch een lust voor het oog?”

De Jong is inmiddels al geselecteerd voor het Nederlands elftal. Volgens Derksen kan dit als prima tussenstation dienen richting een toekomstige toptransfer. “Als hij een jaartje in Oranje pakt en hij levert goede prestaties, dan heb je een status en kun je naar de kleedkamer van Barcelona zonder dat ze je uitlachen.”

Jan Boskamp is eveneens enthousiast. “Zijn overzicht en zijn rust aan de bal zijn werkelijk niet te geloven. Dat balgevoel is werelds. Hij moet daar lekker nog even spelen.” Met een knipoog: “Of bij ons (Feyenoord, red.).”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.