Voetbal4u.com

Eredivisie “Johan Cruijff zou lyrisch zijn geweest over zijn manier van spelen”

Bij Ajax lijkt dit seizoen Frenkie de Jong definitief te zijn doorgebroken. Hij debuteerde zelfs in Oranje deze week in de oefeninterland tegen Peru. De wereld lijkt aan zijn voeten te liggen.

“‘Hij is op dit moment één van de beste middenvelders in Nederland”, vertelt De Mos aan Veronica Inside. “Hij kan spelers, als geen ander, tussen de linies inspelen en ziet altijd drie tot vier oplossingen. De gemiddelde tegenstander voorkomt maar twee tot drie mogelijkheden en De Jong kiest dan altijd de vierde.”

De Mos vindt het jammer dat Johan Cruijff dit niet meer meemaakt. “Ik vind het echt zonde dat Cruijff hem niet kan beoordelen, want hij heeft hem niet zo vaak zien spelen. Ik denk dat Cruijff lyrisch zou zijn geweest over zijn manier van spelen, want hij had het altijd over voetballende oplossingen. Die heb ik tegen Peru ook weer gezien.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.