Voetbal4u.com

Eredivisie ‘PSV Eindhoven moet zijn vizier richten op twee oud-Eredivisiespelers’

PSV  verloor gisteren in de Champions League met 4-0 van FC Barcelona. Internazionale won daarentegen verrassend met 2-1 van Tottenham Hotspur. Waar liggen de kansen nu nog voor de Eindhovenaren?

Journalist Mikos Gouka bekeek de wedstrijd in Milaan, en concludeert dat het hoe dan ook heel erg lastig zal worden voor PSV. Over Inter schrijft hij, in het Algemeen Dagblad: “Een gevaar, maar ook een mogelijkheid voor PSV: De Kroaat Marcelo Brozovic is de draaischijf van de Italianen. Hij haalt de ballen op bij zijn keeper Samir Handanovic, verdeelt het spel. Maar zeker niet zonder risico. Als de geblondeerde Kroaat de bal verliest en PSV vindt razendsnel Steven Bergwijn of Hirving Lozano, dan liggen er volop mogelijkheden. Nog een gevaar. De pas 21-jarige Argentijn Lautaro Martínez, voor 23 miljoen opgepikt bij Racing Club. De nieuwe Aguëro, denken ze in Italië. Geblesseerd aan de kant gebleven tegen Spurs, maar een dag later alweer opvallend fit op het trainingsveld van Appiano Gentile. Misschien wel klaar voor de strijd in Eindhoven over twee weken.”

En voor het duel met de Spurs adviseert Gouka om te loeren op foutjes bij ofwel oud-Ajacied Davinson Sánchez, ofwel oud-AZ’er Moussa Dembélé. “De kansen voor PSV? Sánchez durft uit te verdedigen, maar schuwt de risico’s nooit. Maar dan ook echt nooit. Met soms de gekste oplossingen als gevolg. En Moussa Dembélé is op het middenveld niet van de bal te krijgen, maar ook de Belg schuwt de risico’s in de opbouw nimmer. Als de twee voormalig spelers van de eredivisie straks tegen PSV iets slordiger zijn, zoals Sanchez dinsdag in Italië, heeft PSV de kans om Bergwijn en Lozano aan het werk te zetten in de tegenstoot. Is Spurs wel bij de les en balvast, dan krijgt PSV een loodzware kluif. Eentje waarbij het wel heel erg moet meezitten om resultaat te kunnen boeken. Zeker in Londen waar het tempo nog hoger ligt dan in uitwedstrijden”, besluit Gouka zijn analyse in het AD.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.