Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dit vindt Nick Viergever van het huidige Ajax’

Vorig seizoen speelde hij nog voor Ajax maar dit seizoen is hij basisspeler voor PSV. Zondag staat hij met de Eindhovenaren in eigen huis tegen de Amsterdamse formatie.

De stopper zegt in gesprek met De Telegraaf: “Die miljoeneninvesteringen – een noodzakelijke trendbreuk om aan te haken – heeft Ajax sterker gemaakt. Ze hebben goede individuele spelers als Ziyech en Tadic die uit het niets iets creëren. Een prima ploeg, maar ze spelen ook mindere duels, zijn in fases van wedstrijden kwetsbaar en daar moeten wij van profiteren, want ze geven ruimtes weg. Je zag het in de Eredivisie en ook in de Champions League tegen Standard Luik en Dinamo Kiev.”

Viergever trekt een vergelijking: “Als je naar ons team kijkt, hebben wij een mix van ervaren jongens, de Zuid-Amerikaanse mentaliteit en talenten die het besef hebben wat er wordt verwacht. En allemaal bereid zijn om vuile meters voor elkaar te maken.” Vooral Hirving Lozano heeft al veel indruk gemaakt op hem. “Chucky is van uitzonderlijke klasse. Hij is doelgericht, snel, heeft diepgang en uit niets haalt hij iets. Maar hij is niet de enige. Bergwijn heeft een individuele actie. Je kan hem altijd inspelen. Steven is sterk in de kleine ruimte en creëert zijn eigen kansen. En vergeet Pereiro niet. Die heeft zoveel gevoel in zijn linkerpoot, dat hij daarmee ieder moment Lozano, Bergwijn of De Jong kan wegsteken. Zij moeten Ajax pijn doen en wij moeten ervoor zorgen dat deze creatieve jongens zo snel mogelijk aan de bal komen op plaatsen waar ze gevaarlijk zijn.”

Is de verdediger nog rancuneus richting Ajax of Marc Overmars, die hem geen nieuw contract aanbood? “Nee, nee, nee, totaal niet. Ik vind het leuk om iedereen weer te zien…”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.