Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax slaat enorm salarisverschil met PSV en Feyenoord

Ajax is in Nederland de absolute lijstaanvoerder wat betreft het uitbetalen van salarissen. Ook is de begroting van de Amsterdammers het allerhoogst. Er is zelfs een enorme kloof geslagen tussen PSV en Feyenoord.

Voetbal International schrijft: “Overigens blijken uitgaven aan salarissen een aanzienlijk betere voorspeller van de stand op de ranglijst dan uitgaven op de transfermarkt. Zoals uit onderstaande tabel blijkt, heeft Ajax ook op dit terrein een flinke voorsprong opgebouwd richting PSV en Feyenoord.”

Uit de tabel blijkt dat Ajax in het seizoen 2017-2018 maar liefst 52.836.000 euro betaalde aan lonen. Dat is aanzienlijk meer dan landskampioen PSV, dat ‘slechts’ 34.557.000 euro spendeerde. Feyenoord volgt op korte afstand van de Eindhovenaren met een salarispost van 34.747.000 euro.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.