Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Een nieuwe Kuip is absoluut noodzakelijk’

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vind dat er absoluut een nieuwe Kuip moet komen in Rotterdam. Dit om bij te kunnen blijven bij Ajax en PSV. Dit zegt hij in zijn column.

“Met die constatering kan De Jong niets anders dan zich sterk maken voor structurele inkomsten, voor een nieuwe Kuip. Wil hij met Feyenoord een prominente rol blijven spelen in de Nederlandse Eredivisie en via de competitie kans houden op deelname aan de Champions League”, zo geeft hij aan.

Driessen gaat verder: “Haakt De Jong af richting een nieuw stadion dan verdwijnen Ajax en PSV definitief uit beeld en strijdt Feyenoord alleen nog met oa. Vitesse, AZ en FC Utrecht om de titel ’best of the rest’. Het predicaat topclub kan dan voorgoed worden ingeruild voor cultclub. Met de handtekening van Jan de Jong daaronder als hoofdverantwoordelijke.”

Feyenoord is mede afhankelijk van uitgaande transfers, maar volgens de chef voetbal van De Telegraaf hoeft er daar ook niets van verwacht te worden. “Op de transfermarkt zijn spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hirving Lozano en Steven Bergwijn in hun eentje meer waard dan de complete selectie van Feyenoord”, aldus Driessen. “Hij is niet te koop, maar getuige de afhankelijkheid van Feyenoord van good-old Robin van Persie vertegenwoordigt hij nog de meeste marktwaarde in De Kuip.”

Voor Driessen is het overigens nog maar de vraag of Feyenoord bij een nieuw stadion wel kan aanhaken bij Ajax en PSV. “Wil Feyenoord niet in een negatieve spiraal belanden en ooit aanhaken en profiteren van hetzelfde vliegwieleffect dan is een nieuwe Kuip noodzakelijk. En zelfs dan is een permanente scheiding denkbeeldig omdat zo’n onderkomen pas over vijf jaar kan zijn gerealiseerd”, zegt hij tot slot.

 

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.