Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax-supporters woedend: ‘Dit kunnen wij niet accepteren’

Op 24 januari speelt Ajax een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De burgemeester van Den Haag heeft besloten dat er geen uitsupporters mogen komen. Iets waar de Ajax-supporters niet blij mee zijn.

De supportersvereniging van Ajax schrijft in een reactie dat het ‘niet aan de Ajax-fans ligt, maar aan de gebrekkige animo vanuit Den Haag om de uitvakken te willen vullen’. De burgemeester zei al eens dat er ‘onder de ADO-fans niet genoeg draagvlak is om collega’s van Ajax te ontvangen’. “De intentie om normalisatie na te streven kan hiermee weer voor onbepaalde tijd de kast in”, foetert de supportersvereniging van de recordkampioen van Nederland daarover.

Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam vult aan: “Wij zijn zeer teleurgesteld in de opstelling en voor ons onacceptabele plotse (re)actie van B&W Den Haag. Met alle partijen is onder bemiddeling van de KNVB een zorgvuldig proces gevoerd om weer tot uitfans te komen. Het is vastgelegd in regelgeving dat supporters van beide clubs aanwezig dienen te zijn. We kunnen niet tot in de oneindigheid doorgaan met het niet toestaan van uitfans. Alle omstandigheden hiervoor zijn verbeterd. We geloven dat voetbal voor iedereen toegankelijk moet zijn.”

“In een bericht dat ons bereikte vanuit de gemeente Den Haag – helaas pas na publicatie in de pers, wat wij zeer kwalijk vinden – geeft burgemeester Krikke aan grondig onderzoek te hebben verricht. Wij willen dit onderzoek graag zo snel mogelijk ontvangen, aangezien ons door betrokken partijen en ook de gemeente Den Haag een geheel ander beeld is geschetst. (…) Wij begrijpen dat burgemeester Krikke verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid binnen haar stadsgrenzen. Wij kunnen echter niet accepteren dat Ajacieden niet in de gelegenheid zijn om hun club aan te moedigen. Tot de dag van vandaag hebben wij steeds vertrouwen gehad in het gevoerde proces. Wij blijven geloven dat voetbal voor iedereen is. Wij beraden ons dan ook op navolgende stappen om inderdaad een sportief feest voor iedereen te realiseren”, aldus Nagtzaam tot slot.

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.