Voetbal4u.com

Eredivisie Dirk Kuyt pleit voor verandering Keuken Kampioen Divisie

De beloften van Feyenoord spelen momenteel niet in de Keuken Kampione Divisie en dat moet anders vindt Dirk Kuyt.

Over de jonge talenten van de Rotterdammers, zoals Orkun Kökcü en Wouter Burger, zegt de Katwijker in De Telegraaf: “Ze trainen dagelijks bij het eerste elftal en spelen dan hun meeste wedstrijden bij ons. Maar wat zo belangrijk is, is de ervaring die ze opdoen bij het eerste elftal. Als jeugdtrainers kunnen wij dingen meegeven en dingen ontwikkelen, maar deze spelers moeten zichzelf ontwikkelen. Daarbij kan je niet genoeg ervaring om je heen hebben. Jongens als Robin van Persie, Steven Berghuis, Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen geven die ervaring bijna letterlijk mee aan spelers als Kökcü. Ze beïnvloeden op een positieve manier een talentvolle speler.”

Kuyt gaat verder: “Met die wetenschap moeten we ook oppassen dat we de ervaring niet uit de jeugdspeler halen. Wat bedoel ik daarmee? In de Keuken Kampioen Divisie, waar Feyenoord wordt bekritiseerd omdat het niet meedoet, mag je geen dispensatiespelers hebben, geen spelers onder 23 jaar die al meer dan acht wedstrijden in het eerste hebben gespeeld. Als Jörgensen geblesseerd is geweest, mag hij niet in een Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie meedoen. Dat zou voor hem goed zijn om weer wedstrijdritme op te doen, maar het zou ook heel goed zijn voor talentvolle jeugdspelers die nog nLaat een reactie achter

Your email address will not be published.