Voetbal4u.com

Eredivisie MOOI! Ajax komt met nieuw eerbetoon aan Johan Cruijff

Ajax komt met een extra eerbetoon aan haar overleden clubicoon Johan Cruijff. Er komt namelijk een borstbeeld in het stadion van de Amsterdammers te staan van de legendarische nummer 14.

De Telegraaf schrijft: “Voor de Voorburgse kunstenaar Guido Sprenkels, die in 2016 een levensgroot beeld maakte van Johan Cruijff, is een droom uitgekomen: het kunstwerk krijgt een eervolle plek in de Johan Cruijff ArenA. Sprenkels werkte al aan het borstbeeld voordat de voetballegende op 24 maart 2016 overleed.”

WOENSDAGAVOND AJAX – BAYERN! Krijg 40KEER je INZET TERUG wanneer AJAX wint!!! WOW!!

Voor Sprenkels is de locatie, de Johan Cruijff ArenA, vanzelfsprekend. “Ik wil niet ijdel overkomen, maar omdat ik het zelf een goed beeld vond, wilde ik het graag afmaken. En natuurlijk hoopte ik dat het uiteindelijk terecht zou komen bij Ajax, want daar hoort het ook.”

Al in 2016 werd de beeldhouwer benaderd door Ajax. Zelf hoopt hij bij FC Barcelona ook een kans te krijgen. “Dat zou helemáál te gek zijn.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.