Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord-parel: ‘Dan krijg ik op mijn donder van Van Persie’

Twee weken geleden debuteerde Orkun Kokcu in de hoofdmacht van Feyenoord. Hij lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Lang keek Kökcü enorm op tegen de voormalig spits van Manchester United en Arsenal. “Nu geeft hij me vaak tips. Dat ik altijd open moet staan, altijd vooruit moet denken, om me heen moet kijken. Ik krijg op mijn donder als ik een balletje breed of achteruit geef. Ik moet telkens aanspeelbaar zijn en mijn medespelers kunnen bedienen”, vertelt de Turk aan ELF Voetbal. “Van Persie denkt met me mee. Maar ook de andere ervaren jongens, zoals Steven Berghuis, Jordy Clasie en Tonny Vilhena, proberen ons  te helpen.”

Tot slot zegt Kökcü nog niet te weten of hij zijn interlands gaat spelen in het Turkse, of in het Nederlandse tricot. Hij mag voor beiden uitkomen. “Wat het wordt? Dat weet ik nog niet. Turkije heeft me wel benaderd. Maar dat gebeurde pas nadat ik door Nederland was opgeroepen. Niet alleen daarom kies ik voor Oranje. Bij Onder 19 staat er nu een prachtige lichting. Kwalitatief sterker dan Turkije. Een fijne bijkomstigheid is de gemakkelijkere combinatie. Ik hoef niet voor elke interland of trainingsstage in een vliegtuig te stappen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.