Voetbal4u.com

Eredivisie WOW! David Neres kost Guangzhou Evergrande eigenlijk 80 miljoen euro

Gisteren werd bekend dat het Chinese Guangzhou Evergrande een oogje heeft op Ajax-aanvaller David Neres. Ze zouden 30 miljoen euro willen betalen terwijl Ajax 40 miljoen verlangd. Dat betekent dat de Braziliaan een totale uitgave van 80 miljoen euro vertegenwoordigt voor de club uit de Super League.

Hoe zit dat precies? In de afgelopen paar jaar strooiden clubs als Guangzhou Evergrande (Paulinho en Jackson Martinez), maar ook Shanghai SIPG (Hulk en Oscar), Shandong Luneng Taishan (Graziano Pellè) en Jiangsu Suning (Alex Teixeira) met dusdanig veel miljoenen dat de Chinese overheid daar iets tegenover wilde stellen. Men kwam daarom met een zogenaamde transferomheffing. Het Algemeen Dagblad schreef anderhalf jaar geleden: “Clubs die schulden hebben en die 45 miljoen yuan (5,8 miljoen euro) of meer neerleggen voor een buitenlandse speler of 20 miljoen yuan (2,6 miljoen euro) bij een binnenlandse transfer moeten datzelfde bedrag investeren in de jeugdopleiding.”

De krant ging verder: “De Chinese voetbalbond (CFA) hoopt dat de actie de clubs zal afschrikken van het betalen van enorme transfersommen voor buitenlandse sterren en zo mogelijk de stabiliteit van clubs in gevaar brengen.” De maatregel heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de clubs minder snel bereid zijn om megabedragen over te maken richting de top van Europa, maar inzake Neres lijkt Guangzhou Evergrande zich hier weinig van aan te trekken.

Voldoet men aan de vraagprijs van directeur spelerszaken Marc Overmars, dan moet er conform de regels van de CFA 40 miljoen euro extra besteed worden aan de eigen jeugdopleiding.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.