Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Deze trainer ligt op nummer één in strijd voor opvolger Gio van Bronckhorst’

Nu bekend is dat Giovanni van Bronckhorst bezig is aan zijn laatste maanden als trainer van Feyenoord wordt er druk gezocht naar een opvolger voor hem.

“Martin van Geel heeft een aantal criteria samen gesteld en zich daarover uitgesproken”, vertelt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. “Iemand die het totale pakket heeft werkt waarschijnlijk al bij een topclub. Wat dat betreft heb ik begrepen binnen Feyenoord dat Dick Advocaat op pole position ligt.”

“Advocaat heeft zich zeer loyaal opgesteld, en dat is Feyenoord niet vergeten. Dan denkt Feyenoord en Advocaat in ieder geval voor een jaar een trainer te hebben met ieder geval veel ervaring en autoriteit”, vervolgt Krabbendam. “Dick Advocaat is een trainer die het liefst met ervaren spelers werkt. Feyenoord heeft ook wel wat ervaren spelers, maar het beleid van de club is wel om daar steeds meer jeugd in te passen. Dat zal een beleid worden wat in een aantal seizoenen moet worden uitgesmeerd.”

Jaap Stam zou ook nog een optie kunnen zijn, ook al vond hij net een nieuwe club met PEC. “Als Feyenoord de trainer van Zwolle wil, negen van de tien keer komt hij dan ook. Philip Cocu is vrij. Martin van Jol is ook een kandidaat en hij heeft geen club. Maurice Steijn was al bijna binnen als assistent. Dat is een lijst met kandidaten die eventueel in aanmerking zullen komen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.