Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Spelers en stafleden keren zich mogelijk tegen Erik ten Hag’

Ajax is ongekend slecht uit de winterstop gekomen. en dit gaat mogelijk gevolgen hebben voor trainer Erik ten Hag. Volgens Voetbal International is het vijf voor twaalf voor de trainer van de Amsterdammers.

VI schrijft op de eigen website: “Waar vrijheid toeneemt dient ook verantwoordelijkheid toe te nemen. Dat hebben de spelers lange tijd goed gedaan. Na de dramatische start na de winterstop roept de huidige situatie om een andere benadering. Ten Hag gaf na het debacle in De Kuip al aan dat hij er korter op moest zitten. De vraag is alleen of dit wel het gewenste gevolg gaat krijgen bij de spelersgroep.”

“De spelers zijn bepaalde vrijheden gewend en willen die behouden. Het gevolg kan opnieuw een spanningsveld betekenen. Niet alleen tussen spelers onderling, maar ook tussen spelers en trainer. Meer dan ooit moet Ten Hag zijn kwaliteiten als peoplemanager laten gelden om de kleedkamer bij elkaar te houden. En daarmee zijn eigen functioneren onder controle te houden”, aldus VI.

Ondertussen dreigt ook binnen de staf van Ajax onrust. “Het is een publiek geheim dat Schreuder niet helemaal op zijn plek is als assistent-trainer bij Ajax en mogelijk openstaat voor een vertrek aan het einde van het seizoen naar RB Leipzig, waar hij assistent van Julian Nagelsmann, met wie hij eerder samenwerkte bij Hoffenheim, kan worden. Ten Hag moet in deze hectische tijden niet alleen de ploeg, maar ook zijn staf zien te managen.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.