Voetbal4u.com

Eredivisie Willem van Hanegem haalt uit: ‘Hij hoort niet eens bij Ajax te spelen’

Ajax verloor afgelopen zaterdag kansloos met 1-0 van Heracles Almelo. Ook Willem van Hanegem keek naar deze pot en was onthutst door het slechte spel van de Amsterdammers.

In zijn column schrijft hij: “Die verdediging, wat een gepruts. Die Deense rechtsback Rasmus Kristensen, die hoort niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb. En dan heb je de in mijn ogen ten onrechte bewierookte Nicolás Tagliafico. Een aardige linksback, die het vooral van rauzen en knotsen moet hebben. Hij pakt gele kaart na gele kaart en het is dat hij bij Ajax speelt, anders was hij er af en toe uit gestuurd. Niets bijzonders. Brandley Kuwas liet dat zaterdag feilloos zien.”

Van Hanegem vervolgt: “Keeper Andre Onana is wel van topkwaliteit, maar niet in Almelo. Ajax blijkt mentaal niet meer in staat om er écht te staan. Dat belooft wat woensdag tegen Real Madrid, want die ploeg staat er na een slechte periode wél weer. Met Karim Benzema en toptalent Vinícius Júnior in bloedvorm en Sergio Ramos als de grote baas. Als Ajax tegen Real een pak slaag krijgt, en dat valt niet uit te sluiten, dan zie ik ze in de Eredivisie niet meer opstaan. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.