Voetbal4u.com

Jupiler League “Blauw/Zwart mist de sleutel van de twee voorbije titels”

Club Brugge kan het dit seizoen niet bolwerken. De afgelopen seizoenen waren meer dan uitstekend maar deze jaargang lijkt er iets te missen bij de ploeg van trainer Ivan Leko. Vooral in eigen huis werd er realtief vaak puntverlies geleden.

En dat zou wel eens bepalend kunnen zijn richting de landstitel, zo oordeelt analist Marc Degryse over zijn ex-club. “Wat dit seizoen ontbreekt is de onoverwinnelijkheid in eigen huis, nochtans de sleutel voor de voorbije twee titels. Dit jaar loopt het niet zo goed op Jan Breydel. Charleroi en Moeskroen wonnen er in 2019 en er waren nog onvoldoende resultaten, wat leidde tot een povere 7 op 15. Dat is niet genoeg om te streven naar de eerste plaats. De dominantie op eigen veld terugvinden wordt essentieel in de Play-Offs.”

29 MAART DE PLAY-OFF 1! WED EN KIJK LIVE ALS BELG NAAR AL DEZE WEDSTRIJDEN BIJ UNIBET!

SCHRIJF JE HIER IN!!! facebook

Maar Degryse ziet wel een belangrijk voordeel ten opzichte van KRC Genk, op dit moment de grootste concurrent voor de landstitel. “In tegenstelling tot Genk, is er bij Club Brugge wel een cultuur van overwinningen en titels. Dat is een mentaal voordeel. Zij weten hoe ze met de druk moeten omgaan, dat hebben ze al bewezen”, aldus Degryse bij Sport/Footmagazine.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.