Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Inschattingsfout Ajax bij transfer Frenkie de Jong komt de club duur te staan’

In 2015 maakte Frenkie de Jong de overstao van Willem II naar Ajax. De Amsterdammers betaalde een symbolische één euro voor hem maar de Tilburgers bedongen wel een mooi verkooppercentage op hem. Dat club de club nu duur te staan. Naar verluidt moeten de Amsterdammers nu bijna negen miljoen euro gaan overmaken.

Het AD meldt vandaag: “Een inschattingsfout in 2015 rond de transfer van Frenkie de Jong, toen nog een onbekend, 18-jarig talent van Willem II, is Ajax duur komen te staan. Ajax wilde destijds niet de acht ton betalen die Willem II verlangde. Uiteindelijk ging de middenvelder voor één symbolische euro naar Amsterdam. In plaats van een transfersom werd wel een doorverkooppercentage afgesproken. Dat levert Willem II nu 8,6 miljoen euro op, dankzij de miljoenentransfer van de 21-jarige De Jong naar FC Barcelona (voor 86 miljoen euro).”

De krant gaat verder: “Theo van Duivenbode gaf als lid van de raad van commissarissen van Ajax indertijd geen toestemming aan technisch directeur Marc Overmars om De Jong voor acht ton zonder verdere restricties over te nemen. Willem II bevestigde deze week dat het een dergelijk bod zou hebben geaccepteerd. Maar nu ontvangt de Tilburgse club dus het tienvoudige. En dat terwijl De Jong in de eredivisie maar 42 minuten het shirt van Willem II droeg. Elke speelminuut levert de Tilburgse club nu dus ruim twee ton op.”

Ook RKC ontvangt overigens een mooi bedrag: 5 miljoen euro. De Jong reageert: “Ik gun het Willem II van harte dat ze nog wat geld voor me hebben gekregen. Het is wel jammer dat ze het moeten delen met RKC. Ik had liever gezien dat het helemaal voor Willem II was.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.