Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax drijft prijs voor David Neres op naar 80 miljoen euro’

De zakken met geld blijven met ongekende hoeveelheden binnen stromen bij Ajax. Het Engelse Everton wil zich komende zomer dolgraag versterken met David Neres en dacht met 45 miljoen euro wel een deal te kunnen sluiten. Maar Marc Overmars heeft een heel andere deal voor ogen. Nu ook Tottenham Hotspur geinteresseerd is in de ‘goddelijke kanarie’ denken ze eerder aan een transfersom van zón 80 miljoen euro.

Hoe je het ook wendt of keert: São Paolo spint garen bij de aanstaande deal rond Neres. De Braziliaanse club verkocht de aanvaller voor 12 miljoen euro aan Ajax, maar sprak daarbij naar verluidt een doorverkooppercentage van 20 procent af, berekend over de winst. Bij een megatransfer van 80 miljoen euro gaat het dus om 13,6 miljoen euro, waarnaast men ook nog eens een zogenaamde solidariteitsvergoeding ontvangt.

In de afgelopen winterstop bracht het Chinese Guangzhou Evergrande nog een bod van 43 miljoen euro uit op Neres, maar dit werd naar de prullenmand verwezen door Overmars. Had Ajax de slag om het Mexicaanse talent Diego Lainez gewonnen van Real Betis Sevilla, dan was de Braziliaan vermoedelijk wel verkocht.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.