Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dusan Tadic moet weer in de punt van de aanval staan’

Woensdag staat de kraker tussen Ajax en Juventus op het programma in de strijd om de Champions League. Volgens Willem van Hanegem zullen de Amsterdammers tegen deze tegenstander uit een ander vaatje moeten gaan tappen. In zijn column in het Algemeen Dagblad zegt hij er het volgende over.

“Ajax zal woensdag op het hoogste niveau wel kennismaken met de meesters van het verdedigen. Juventus speelt al lang niet meer zo defensief als in het verleden, maar verdedigen kunnen ze nog altijd op de karakteristieke Italiaanse manier. Dat kan best even wennen zijn voor Ajax, hoewel ze inmiddels wel iets hebben meegemaakt in de Champions League. Hoewel, Real Madrid blonk ook niet uit in verdedigen.”

De Kromme gaat verder: “Maar neem nou de manier waarop Ajax in Tilburg weer op voorsprong kwam. Freek Heerkens presteerde het bijna onmogelijke om die bal bij de eerste paal achter zijn eigen keeper tussen de palen te krijgen. Zoek buiten Matthijs de Ligt eens een centrale verdediger met echte potentie. Ik zou het niet weten. PSV heeft daar echt matig materiaal, Feyenoord ook en bij AZ lopen de toppers ook niet hoor.”

Juventus beschikt wél over echte stoppers. “Met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Het is een goede zaak om Dusan Tadic weer in de punt van de aanval te posteren. Ze noemden het een variant, maar dat is het inmiddels niet meer. Ajax speelt het liefst zo, hoewel het in de eredivisie absoluut geen noodzaak is. Tegen die hemeltergend zwakke verdedigers kunnen ze net zo goed met Dolberg of Huntelaar spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.