Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax kiest vanavond voor deze elf namen tegen Juventus’

Vanavond is het dan zo ver. Ajax speelt in eigen huis de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Juventus in de Champions League. De Amsterdammers zijn de underdog in deze wedstrijd maar zullen er alles aan doen om te verrassen.

Trainer Erik ten Hag liet gisteren op de persconferentie weten: “We moeten bij onze eigen stijl blijven. Maar wel slim zijn en de wedstrijd lezen. Ooit zei iemand hier: als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren.” De counter van de Italianen is levensgevaarlijk… “We hebben veel middenvelders die graag de bal hebben, maar die óók als team opereren. Die zorgen voor de juiste balans. Iedereen moet aanvallen én verdedigen. Zoals we dat al vaker hebben laten zien. Dán is het mogelijk. De harten van de mensen veroveren, maar ook resultaat boeken.”

De coach gaat weer voor de zogenaamde Champions League-variant wat zijn opstelling betreft. Daarbij moet natuurlijk wel aangegeven worden dat Noussair Mazraoui geschorst is, waardoor Joël Veltman aan de aftrap verschijnt. De multifunctionele verdediger was lang zwaar geblesseerd, maar is nu weer wedstrijdfit en zal het op moeten nemen tegen niemand minder dan Cristiano Ronaldo.

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.