Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax morgen met opvallende verdediging tegen Juventus’

Werk aan de winkel voor Ajax. Er zal gepuzzeld moeten worden in de verdediging. Nicolas Tagliafico is er namelijk niet bij vanwege een schorsing. Zal Noussair Mazraou zijn plek gaan innemen? Of vertrekt Daley Blind uit het centrum en gaat die linksback staan? Theo Janssen zou voor die laatste optie gaan.

“Ik snap het als ze ervoor kiezen om de as hetzelfde te houden, maar ze hebben gewoon geen goede linksback achter de hand”, stelt de oud-Ajacied in VTBL. “Ze hebben fantastische spelers, maar op de linksback hebben ze alleen Tagliafico. Nu kom je in de problemen.”

Janssen zou dus niet kiezen voor Mazraoui op links en Joël Veltman op rechts. “Ik zou Blind daar neerzetten en Veltman in het centrum. Ik denk dat ze aanvallend best wel veel ruimte hebben aan de linkerkant. Blind heeft de kwaliteiten om op te komen, een voorzet te geven en daar belangrijk te zijn.”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.