Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax tikt al bijna 100 miljoen euro aan in de Champions League’

De ongekende prestaties van Ajax in de Champions League heeft de Amsterdammers al bijna 100 miljoen euro opgeleverd. Gisteren wisten ze Juventus met 1-2 te verslaan en plaatsen ze zich voor de halve finales.

Voetbal International schrijft: Het halen van de halve finale levert Ajax in één klap een bonus van twaalf miljoen euro op. Rekenen we alle bedragen mee, dan flirten de Amsterdammers met de grens van negentig miljoen euro aan Champions League-gerelateerde omzet.”

Het blad gaat verder: “Overigens levert een eventuele plek in de finale vijftien miljoen euro op. Bij een eindzege komt daar nog 7,5 miljoen euro bij (de bonus voor de triomf an sich plus de premie voor het deelnemen aan de strijd om de Europese Super Cup). Begin dit seizoen wist Ajax zich al verzekerd van een bedrag van circa 42,5 miljoen euro. Dat bedrag was gebaseerd op de startpremie die alle deelnemers krijgen, de miljoenen die de Amsterdammers krijgen op basis van de nieuwe UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs, de marketpool voor verkochte uitzendrechten per land en de recettes van de drie thuisduels met AEK Athene, Benfica en Bayern München.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.