Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax-selectie in slechts één jaar tijd 180 miljoen euro meer waard’

Het goede seizoen van Ajax heeft de club geen windeieren gelegd. De waarde van de selectie is explosief gestegen tegenover het vorige jaar. Volgens de website Transfermarkt.de zelfs met 180 miljoen euro.

Het medium verhaalt: ‘Alleen de basiself van dinsdag (met Tagliafico voor Veltman) vertegenwoordigt op basis van cijfers van Transfermarkt al een stijging in waarde van 179,5 miljoen euro. Frenkie de Jong, in juni 2018 nog geschat op 7 miljoen euro, is de grootste stijger. Barcelona neemt de 21-jarige middenvelder komende zomer over voor een bedrag van minimaal 75 miljoen euro, een stijging van 68 miljoen.’

‘Ook Matthijs de Ligt (van 40 naar 70 miljoen euro), Andre Onana (van 15 naar 35 miljoen) en Nico Tagliafico (van 12 naar 25 miljoen) behoren tot de grootste stijgers. Alleen Lasse Schone en Daley Blind bleven gelijk in waarde.’

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.