Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax deelt harde tik uit aan PSV’

Ajax wist vanavond op de valreep te winnen van FC Groningen. Klaas-Jan Huntelaar zorgde vlak voor tijd voor de 0-1. Een aantal minuten later moest hij er wel vanaf met een rode kaart. Mooi was het spel allemaal niet maar in dit stadium gaat het om de punten.

“Ik denk dat beide teams vandaag hard gevochten hebben. Om als winnaar dan uit de bus te komen is toch wel lekker”, vertelt aanvoerder Matthijs de Ligt aan FOX Sports. “Groningen had een bepaald strijdplan met lange ballen op Gladon, die goed is in de lucht. Daar kregen we moeilijk controle over. In de eerste helft kwamen we er wel een paar keer goed door en speelden we goed voetbal, maar ook zij kregen een paar kansen. Maar overall gezien waren we niet goed aan de bal.”

“Maar wat maakt het uit uiteindelijk? Het gaat in deze periode alleen om de drie punten”, vervolgt De Ligt, die invaller Klaas-Jan Huntelaar het verschil zag maken. “Het is vandaag de ervaring van Klaas die het verschil maakt en het ons ook nog even lastig maakt. Maar het was vooral blijdschap en vandaag ben ik blij met hem.”

De Ligt denkt dat dit ook een mentale opdoffer voor PSV is. “Zij zullen ook voor de buis hebben gezeten en zien dat we hier met 0-1 winnen. Het was hartstikke lastig en als je daarna zelf nog moet spelen, is het niet lekker om te zien. Maar we moeten gewoon op onszelf focussen en zorgen dat dit soort wedstrijden niet te vaak voorkomen.”

 

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.