Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars vroeg me te blijven, we hebben een fantastische relatie’

Ajax sloeg onlangs een goede slag door doelman Andre Onana voor de club te behouden. Hij verlengde zijn contract bij de Amsterdammers. Dat deed hij mede door zijn goede relatie met directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Tegen de NOS zegt de Kameroener: “Hij vroeg me te blijven. We hebben een fantastische relatie. Hij kwam naar Barcelona om me naar Ajax te halen.” De goalie wil even goed als zijn voorbeelden worden: Manuel Neuer van Bayern München, Ederson van Manchester City en Marc-André ter Stegen van FC Barcelona: “Keepen is meer dan op de lijn blijven. Je moet veel meer kunnen en die drie kunnen dat.”

Had Onana voor een vertrek gekozen, dan was de kans aanwezig geweest dat hij ergens op de bank was beland. “Het belangrijkste is spelen. Als ik speel, krijg ik meer opties. Om naar een grote club te kunnen moet ik blijven spelen.” Het is onduidelijk of het signaal van de keeper navolging krijgt. We weten dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona vertrekt en het lijkt erop dat ook Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico op een transfer mikken. “De sfeer is goed, maar ik kan niet voor anderen spreken. Als ze gaan, ben ik blij voor hen als ze een goede keuze maken. En als ze blijven, doen we hetzelfde als dit jaar. Strijden om alles. Ik respecteer ieders beslissing.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.