Voetbal4u.com

Eredivisie Robin van Persie wijst aanbiedingen van Feyenoord af

Robin van Persie voelt er weinig voor om een zogenaamde testimonial te spelen vanwege zijn afscheid en voor een positie als spitsentrainer voor het volgende seizoen voelt hij ook weinig.

In een gesprek met het ANP zegt hij: “Feyenoord heeft me een afscheidswedstrijd aangeboden. Hoewel ik dat een heel mooi gebaar vind, ga ik het niet doen. Zoiets moet bij je passen.” De aankomende wedstrijd tegen ADO Den Haag ziet hij als zijn uitzwaaiduel: de oud-speler van Manchester United en Arsenal heeft vrienden en familie uitgenodigd om het treffen bij te wonen. “Eerst die wedstrijd spelen en daarna ergens met z’n allen lekker dineren, dat is het idee.”

Het duel met de Hagenaars was eigenlijk de laatste Eredivisie-wedstrijd van Feyenoord, tot de KNVB besloot om de 33e speelronde te verplaatsen. Nu sluit de traditionele topclub het seizoen af tegen Fortuna Sittard in Limburg… “Ik heb daar een duidelijke mening over, maar die doet er niet toe. Het is toch al besloten.”

Volgens het Algemeen Dagblad ziet Van Persie vooral om praktische redenen af van een testimonial, omdat hij langer door zou moeten trainen voor een dergelijke wedstrijd. Overigens wordt de routinier dus ook geen spitsentrainer in De Kuip: hij kiest voor een sabbatical.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.