Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Johan Cruijff zou trots geweest zijn op het huidige Ajax’

Johan Cruijff zou afgelopen week 72 jaar oud zijn geworden. Als hij nog geleefd had dan was hij volgens Sjaak Swart enorm trots geweest op het spel van Ajax. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf.

De oud-voetballer vertelt: “Ik ben in deze periode met mijn gedachten bij de jongens die we zijn kwijtgeraakt. Dan zie ik weer een foto van Johan (Cruijff, red.) of Pietje (Keizer, red.). Dat doet me veel. Naarmate je ouder wordt, word je ook emotioneler. Soms huil ik als er weer wat voorbijkomt.”

Aankomende dinsdag is Swart aandachtig toeschouwer bij het duel met Tottenham Hotspur in Londen: “Met Tottenham had ik altijd al wat. Die ploeg kwam ook voor mijn afscheidswedstrijd naar Amsterdam in 1973. Dat was fantastisch, die Engelsen begrepen hoe je zo’n benefietwedstrijd moest spelen. Niet zoals Bayern München bij het afscheid van Johan. Die Duitsers wilden even revanche nemen voor een 5-0 nederlaag tegen Ajax. Beckenbauer stond als een dirigent in het veld, bleef iedereen aansporen en instrueren. Hou op, zeg.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.