Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Supporters Ajax en Feyenoord moeten vrezen na nieuw incident’

Het is nog maar de zeer de vraag of er in de toekomst nog wedstrijden met uitpubliek worden afgewerkt tussen Ajax en Feyenoord. Zelfs bij de mini-klassieker van O19 ging het van de week fout.

De Telegraaf schrijf: “Trainers Dirk Kuyt en John Heitinga, samen WK-finalist in 2010, waren het na afloop van de door Feyenoord gewonnen mini-Klassieker (5-3) roerend eens. Een rechtstreeks duel om de titel in de Onder 19-competitie, op een volgepakt Varkenoord (zo’n 3000 toeschouwers), is fantastisch voor de ontwikkeling van de talenten van beide topclubs.”

Heitinga noemde dit ‘niet na te bootsen’, maar schrijft het medium over de rivaliteit. “Tegelijkertijd ondervond hij zelf aan den lijve waarom de directies van beide clubs nooit meer moeten willen dat supporters van beide clubs tijdens een Klassieker worden toegelaten. De verwensingen aan het adres van Heitinga, vuurwerk dat zelfs een keer ontplofte achter de dug-outs en een steen tegen de spelersbus van (nog maar) opgeschoten pubers toonden dat aan. Over en weer zal de haat en nijd tussen Ajax en Feyenoord altijd blijven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.