Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet vrezen voor landstitel na traumatische ervaring’

De enorme klap van Ajax in de Champions League is het nog maar de vraag of ze zich kunnen opladen voor het binnenhalen van de landstitel. Voormalig Ajax-spits Wesley Sonck denkt dat dit weleens een lastige klus gaan worden.

“Het is moeilijk te vatten, zeker voor de mensen hier in Amsterdam. Het ongeloof dat je nog een doelpunt kan slikken in de slotseconde van de toegevoegde tijd is onwaarschijnlijk”, reageert Sonck op Sporza. “Als je op dit niveau, de halve finale in de Champions League, je normale niveau niet haalt, krijg je het gewoon moeilijk.”

“De uitslag was zeker niet onverdiend. Er speelde maar één iemand op niveau bij Ajax, dat was De Ligt. Bepalende spelers als Tadic, Ziyech of De Jong toonden wel inzet, maar haalden nooit hun niveau”, vervolgt Sonck, die niet uitsluit dat Ajax ook nog eens de titel aan PSV weg gaat geven. “Op vijf seconden van de kwalificatie en dan het tegendoelpunt, dat is een enorme slag in het gezicht voor de spelers en de club”, weet Sonck. “Als ze hun rug nog kunnen rechten naar de competitie toe, is het wel heel sterk. Maar ik vrees er eerlijk gezegd voor..”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.