Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erik ten Hag maakte drie grote fouten bij Ajax-Spurs’

Een traumatische ervaring voor een ieder die Ajax een warm hart toedraagt. In de blessuretijd verliezen van Tottenham Hotspur en zou de finale mislopen van de Champions League. Ze kunnen terugkijken op een fantastische campagne maar nu is er ook de nodige kritiek.

Bij De Telegraaf snapt men bijvoorbeeld niet waarom de coach voor Kasper Dolberg koos in zijn opstelling… “Het uitvallen van David Neres in de warming-up was een klap, het waarom van het opstellen van Kasper Dolberg een raadsel. De belangrijkste vraag was waarom Erik ten Hag zo vlak voor de aftrap zijn beproefde systeem met valse spits Dusan Tadic overboord kieperde? De Serviër staat daar al wekenlang om te kunnen doorcombineren. Met een echte nummer negen lukt dat simpelweg minder. Daarbij kwam dat Dolberg, zo gaf Ten Hag meermaals aan, niet in vorm is en Klaas-Jan Huntelaar blijkens zijn belangrijke inbreng tijdens de KNVB-beker wel alle vertrouwen van de wereld heeft.”

Ook het inzetten van een extra verdediger wordt niet begrepen: “Ten Hag probeerde Lisandro Magallán de hand boven het hoofd te houden. De Argentijn gleed uit, waardoor Moura de 2-3 kon maken. De trainer betoogde dat er veel meer fouten aan de fatale treffer voorafgingen. Daarin had hij gelijk, maar dat zei hij ongetwijfeld ook omdat het inbrengen van Magallán, die bij Feyenoord uit al door het ijs zakte, ook als uitglijder van de trainer kon worden uitgelegd. Hij was niet nodig omdat het luchtgevaar Llorente ook door De Ligt en Blind kon worden opgelost.”

Daarnaast… waarom werd Donny van de Beek naar de kant gehaald? “De wissel van Van de Beek was ingegeven door het feit dat de middenvelder even naar zijn hamstring greep en erdoorheen zat. Maar wie de speler kent, weet dat hij zelfs met twee afgescheurde hamstrings had willen doorspelen. En Ajax had gaatjesdichtloper Van de Beek in de slotfase nodig. De wissel pakte verkeerd uit omdat het hele middenveld weg was, Ajax daarom niet in balbezit kon blijven en de gevaarlijke lange bal naar Llorente vrij kon worden gegeven door de Spurs-spelers.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.