Voetbal4u.com

Jupiler League ‘Dit is de reden waarom Phillipe Clement geen trainer werd van Club Brugge’

Phillipe Clement stevent met zijn club KRC Genk af op de titel in Belgie. Een erg mooie prestatie van de oefenmeester. Bij Club Brugge is hij een topkandidaat om Ivan Leko te gaan opvolgen als hoofdtrainer. Twee jaar geleden was hij al één van de topkandidaten na het vertrek van Michel Preud’homme, maar Club besliste toen om de toenmalige assistent niet door te schuiven.

“Het is een bewuste keuze geweest waar ik nog altijd achter sta. Ik heb dat toen proberen te argumenteren bij Philippe”, vertelt Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. Hij doet die argumenten ook uit de doeken. “Een uitstekende kabinetchef is niet noodzakelijk en zelden meteen een goede minister. Philippe zal de eerste zijn om toe te geven dat vandaag, begin mei 2019, hij al een heel andere, meer gevarieerde trainer is dan in de zomer van 2017.”

VANDAAG CLUB BRUGGE – GENK! VOORSPEL DE EERSTE DOELPUNTENMAKER EN DE JUISTE MINUUT EN WIN 25.000 CASH!!

EN HET MOOIE IS? MEESPELEN IS GRATIS!! facebook

“Philippe kwam uit de rol van T2. Als clubleider moeten wij ons de vraag stellen of een kandidaat-hoofdcoach al genoeg ontwikkeld is om zelf frontaal in de vuurlinie te gaan staan bij een club waar elk puntenverlies wordt aangevoeld als een gemiste kans. We kennen allemaal Philippe Clement als speler – niet geboren met het grootste talent, maar wél iemand die zich elke dag helemaal gaf en beter wilde worden, en daardoor tien jaar bij Club voetbalde, een WK speelde, een transfer afdwong naar de Premier League, en onderweg titels won. Maar een goede T1 word je niet van vandaag op morgen. Niemand twijfelde eraan dat Philippe potentieel een topcoach kon worden, dat bewijst hij nu, maar het moment was toén niet geschikt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.