Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax moet belangrijke spelers gaan missen in de voorronde van de Champions League

Wanneer Ajax volgend seizoen moet gaan spelen in de voorronde van de Champions League dan moet Erik ten Hag het stellen zonder een aantal belangrijke schakels. “De jongens die geen interlands spelen, hebben nu echt een goede maand rust”, vertelt VI-journalist Freek Jansen in de Pantelic Podcast. “Want ze beginnen 19 of 20 juni weer met testen en 24 juni is volgens mij de eerste groepstraining. Dus de groep Huntelaar en Veltman hebben een volle maand vakantie.”

Ook de internationals van Europese landen hebben die periode vakantie. “Op 8 of 9 juli moeten zij beginnen, ze hebben dus ook een normale zomervakantie.” Voor de deelnemers aan zomertoernooien is dat heel anders. “Bij de Afrika Cup heb je natuurlijk Onana, Mazraoui en Ziyech, die waarschijnlijk gaat, maar je weet niet wanneer.”

“De Afrika Cup loopt echt lang door, volgens mij tot half juli, dus dat wordt intensief.” Ook de Copa América loopt nog lang door, waardoor David Neres en Nicolás Tagliafico mogelijk pas laat aansluiten. “Voor dat groepje worden de eerste kwalificatieduels en de Johan Cruijff Schaal waarschijnlijk lastig om te halen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.