Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dit is waarom Barcelona afhaakt in de strijd om Matthijs de Ligt’

Het ziet ernaar uit dat Matthijs de Ligt volgend jaar zal spelen voor Juventus. Barcelona is namelijk afgehaakt in de strijd om hem en de reden waarom is nu bekend.

Het dagblad Marca weet dat de Catalanen ongeveer 75 miljoen euro zouden moeten betalen aan Ajax voor De Ligt, met daarbovenop nog een aantal bonussen, en weet dat de jonge stopper 12 miljoen euro per seizoen wil gaan verdienen, wat bij een vijfjarig contract neerkomt op een totale uitgave van 60 miljoen euro. Daarnaast vraagt zaakwaarnemer Mino Raiola om 20 procent van het transferbedrag als commissie, 15 miljoen euro dus. Tellen we al deze bedragen bij elkaar op, dan komen we minimaal uit op 150 miljoen euro. Te gortig, aldus de clubleiding in het Camp Nou.

De bovengenoemde krant bericht: “Genoeg is genoeg, zo heeft Barcelona besloten. De club is opgestaan en heeft ‘nee’ gezegd. Barcelona wilde niet zoveel uitgeven voor een negentienjarige speler. De salarisverhoudingen zouden volledig uit balans raken. Daarnaast is er nog een ander belangrijk argument om rekening mee te houden: met Gerard Piqué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Jean-Clair Tobido beschikt Barcelona al over vier centrumverdedigers. De club heeft besloten om het laatste aanbod niet te verbeteren. Paris Saint-Germain en Juventus willen zoveel geld uitgeven voor De Ligt, maar Barça niet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.