Voetbal4u.com

Eredivisie ‘FC Utrecht wil Vaclav Cerny overnemen van Ajax’

FC Utrecht wil zich deze zomer graag gaan versterken met Vaclav Cerny maar er is een probleem. De club zal eerst moeten verkopen om budget voor hem te kunnen maken. Gisteren maakte de speler nog een hattrick voor Ajax in het oefenduel met Quick’20.

De Telegraaf schrijft: “Ditmaal wist Cerny zich te onderscheiden, maar het is zeer twijfelachtig of zijn toekomst bij Ajax ligt. FC Utrecht heeft hem op de korrel als er een miljoenenbedrag wordt neergeteld voor Gyrano Kerk. Zonder zo’n lucratieve verkoop is de Tsjech op dit moment niet haalbaar voor FC Utrecht.”

De krant vervolgt: “Cerny maakte al bijna vier jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, dat enkele jaren eerder de strijd om het felbegeerde Tsjechische talent wist te winnen. De buitenspeler wist de verwachtingen sindsdien niet in te lossen. Tot op heden wordt hij vooral herinnerd om zijn grote gemiste kans in de verprutste kampioenswedstrijd tegen De Graafschap in het laatste seizoen onder Frank de Boer.”

Het werd van kwaad tot erger voor de aanvaller: “Nadat het seizoen 2017/2018 uitdraaide op een rampjaar door een gescheurde kruisband in een bekerduel met ASV De Dijk, vervulde Cerny in het voorbije glansjaar een anonieme bijrol. De Tsjech speelde zijn wedstrijdjes in Jong Ajax en kwam alleen bij drie bekerduels in actie voor het eerste. Met de komst van Quincy Promes en de serieuze interesse van Ajax in Steven Bergwijn worden de perspectieven van Cerny er alleen maar slechter op en dus lijkt een vertrek voor de inmiddels 21-jarige buitenspeler raadzaam.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.